Zásady ochrany osobních údajů

Naše hlavní zásady týkající se soukromí uživatelů a ochrany osobních údajů

  • Soukromí uživatelů a ochrana osobních údajů jsou lidským právem.
  • Je naší povinností pečovat o osobní údaje osob v naší databázi.
  • Osobní údaje jsou závazek a mají být shromažďována a zpracovávána, pouze když je to nezbytně nutné.
  • Vaše osobní údaje nikdy neprodáme, nepronajmeme ani je nebudeme dále šířit či zveřejňovat.
  •  

    Příslušná legislativa

    Tyto webové stránky, společně s našimi obchodními a vnitřními počítačovými systémy, jsou navrženy tak, aby byly v souladu s následující národní a mezinárodní legislativou týkající se ochrany osobních údajů a soukromí uživatelů:

  • UK Data Protection Act 1988 (DPA) - (http://www.legislation.gov.uk)
  • EU General Data Protection Regulation 2018 (GDPR) – (https://www.eugdpr.org/)
  • Australian Privacy Act 1988 (APA)
  • CZ zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně dalších zákonů
  • Shoda těchto webových stránek s výše uvedenou legislativou, která je sama o sobě značně přísná, znamená, že tyto stránky vyhovují zákonným požadavkům o ochraně osobních údajů a soukromí uživatelů i mnoha jiných zemí a oblastí. Pokud si nejste jisti, zda tyto stránky odpovídají specifickým zákonům o ochraně osobních údajů a soukromí uživatelů ve Vaší zemi, kontaktujte prosím našeho inspektora ochrany osobních údajů (kontakt naleznete níže).

     

    Osobní údaje, které tyto webové stránky shromažďují, proč je shromažďujeme a jak je chráníme

    Osobní údaje

    Osobní údaje představují detaily, které Vás identifikují nebo mohou být použity k Vaší identifikaci, jako je Vaše jméno, kontaktní informace a nákupní historie.

    Správa osobních údajů

    Osobní údaje zpracovávané za účelem realizace Vaší objednávky, za účelem vedení uživatelského účtu a za účelem zasílání obchodních sdělení dle zákona 480/2004 Sb. jsou spravovány společností Václav Čížek s.r.o. Osobní údaje zpracovávané webovými stránkami Filofax pro ostatní účely, spadající pod tyto zásady ochrany osobních údajů, jsou spravovány společností FLB Group Ltd, která je ustanovena jako “správce osobních údajů”.

    Tyto webové stránky shromažďují a využívají osobní údaje z následujících důvodů:

  • Pro účely realizace práv a povinností z kupní smlouvy.
  • Vedení uživatelského účtu, pokud si jej zřídíte.
  • Zasílání obchodních sdělení dle zákona č. 480/2004 Sb.
  • Pro správní a administrativní účely. Můžeme využívat a uchovávat Vaše osobní údaje, včetně Vaší nákupní historie, pro administrativní účely, které mohou zahrnovat např. účetnictví a fakturaci, audity, ověření kreditních či jiných platebních karet, kontrolu proti podvodům a testování systémů, údržbu a vývoj.
  • K zasílání informací o dostupných aktualizacích a k servisní komunikaci s Vámi.
  • K provádění propagace a poskytování informací o Filofax produktech.
  • K vylepšování našich webových stránek, produktů a služeb. Můžeme sledovat způsob, jakým vy a další zákazníci využíváte naše webové stránky, abychom mohli identifikovat způsoby ke zlepšení ve prospěch Vás uživatelů.
  • Realizace práv a povinností z kupní smlouvy a vedení uživatelského účtu, zasílání obchodních sdělení

    Společnost Václav Čížek s.r.o., jakožto prodávající, pro účely realizace práv a povinností z kupní smlouvy a pro účely vedení uživatelského účtu, pokud si jej zřídíte, zpracovává tyto Vaše osobní údaje: jméno a příjmení, adresa bydliště, e-mailová adresa a telefonní číslo (sdělíte-li jej).

    Osobní údaje budou pro účely zpracování nutného pro vyřízení objednávky, uzavření a plnění smlouvy uchovány po dobu trvání smluvního vztahu (zahrnuje dobu od okamžiku objednání zboží do okamžiku projití záruční doby). Pro účely vedení uživatelského účtu budou vedeny po dobu existence tohoto uživatelského účtu. Poskytnutí osobních údajů pro účely realizace práv a povinností z kupní smlouvy je povinné a jejich neposkytnutí brání uzavření kupní smlouvy. Poskytnutí osobních údajů pro účely vedení uživatelského účtu je povinné a jejich neposkytnutí brání zřízení uživatelského účtu.

    Zasílání obchodních sdělení dle zákona č. 480/2004 Sb.

    Vámi uvedená e-mailová adresa, poskytnutá v souvislosti s nákupem výrobku, může být společností Václav Čížek s.r.o. využita k zasílání obchodních sdělení společnosti Václav Čížek s.r.o. dle zákona č. 480/2004 Sb., v platném znění, s nabídkou obdobného výrobku nebo služby. Osobní údaje budou za účelem zasílání obchodních sdělení zpracovávány do doby do odvolání souhlasu, respektive do doby žádosti o ukončení zpracování těchto údajů (žádosti o ukončení zasílání obchodních sdělení). Poskytnutí osobních údajů pro účely zasílání obchodních sdělení je dobrovolné a souhlas se zpracováním osobních údajů pro tyto účely můžete kdykoli odvolat, aniž by Vám tím vznikly jiné náklady než náklady spojené s předáním (zasláním) této informace společnosti Václav Čížek s.r.o.

    Sledování návštěvnosti stránek

    Stejně jako většina webových stránek, používají tyto stránky ke sledování uživatelské návštěvnosti Google Analytics (GA). Tyto údaje používáme k určování počtu osob používajících naše stránky, k lepšímu pochopení, odkud tyto osoby na naše stránky vstupují, jak je používají, a které konkrétní stránky procházejí.

    Přestože GA zaznamenává údaje, jako je Vaše geografické umístění, zařízení, internetový prohlížeč a operační systém, žádná z těchto informací Vás osobně neidentifikuje. GA také zaznamenává IP adresu Vašeho počítače, která by mohla být použita k Vaší osobní identifikaci, ale k těmto informacím nám Google neposkytuje přístup. Google považujeme za zpracovatele osobních údajů.

    GA používá cookies. Podrobné informace o cookies můžete nalézt v zásadách vývojářů Google. Naše webové stránky používají implementaci analytics.js od GA.

    Zakázáním cookies ve Vašem internetovém prohlížeči zamezíte GA ve sledování jakékoliv části Vaší návštěvy na jednotlivých stránkách v rámci těchto webových stránek.

    Náš blog

    Pokud si přejete přidat komentář k jakýmkoliv článkům zveřejňovaným na našem blogu, jméno a emailová adresa, kterou zadáte společně s tímto komentářem, bude uložena do databáze této webové stránky spolu s IP adresou Vašeho počítače a časem a datem, kdy jste daný komentář zadali. Tyto informace jsou použity pouze k Vaší identifikaci jako přispěvatele v sekci komentářů příslušného článku blogu a není předávána žádnému z níže uvedených zpracovatelů osobních údajů. Na veřejně přístupné webové stránce bude zobrazeno pouze Vaše jméno.

    Váš komentář a k němu přiřazené osobní údaje zůstanou na této stránce, až do chvíle, kdy buď 1.) odstraníme komentář, nebo 2.) odstraníme článek z blogu. Pokud byste si přáli komentář a přiřazené osobní údaje vymazat, prosím zašlete nám email na adresu blogpost@filofaxlettsblueline.com a/nebo store@filofax.cz z emailové adresy, kterou jste použili pro vložení komentáře.

    POZNÁMKA: Při zadávání komentáře do příslušného pole u jakéhokoliv článku na našem blogu zveřejněném na těchto webových stránkách, byste se měli vyhnout veškerým informacím, které by mohly vést k identifikaci Vaší osoby.

    Kontaktní formuláře a emailové odkazy

    Pokud si zvolíte možnost kontaktovat nás pomocí kontaktního formuláře na naší stránce „Kontaktujte nás“ nebo přes emailový odkaz, žádný z Vámi zadaných údajů nebude touto webovou stránkou uložen, ani nebude převeden či zpracováván žádným ze zpracovatelů osobních údajů uvedených níže v těchto zásadách ochrany osobních údajů. Tyto údaje budou vloženy do emailu a zaslány nám přes Simple Mail Transfer Protocol (SMTP). Naše SMTP servery jsou chráněny pomocí TLS (někdy uváděno jako SSL), což znamená, že obsah emailu je zašifrován pomocí SHA-2, 256-bit kódování, ještě předtím, než je zaslán přes internet. Obsah emailu je poté dešifrován našimi lokálními počítači a zařízeními.

    Emailový newsletter

    Pokud se přihlásíte k zasílání našeho emailového newsletteru, emailová adresa, kterou zadáte při přihlašování, bude přeposlána na našeho poskytovatele emailových marketingových služeb DotMailer a společnost Václav Čížek s.r.o. DotMailer i společnost Václav Čížek s.r.o. považujeme za zpracovatele osobních údajů. Emailová adresa, kterou zadáte, bude uložena v rámci vlastní databáze této webové stránky, ale nebude uložena do žádného z našich vnitřních počítačových systémů.

    Vaše emailová adresa zůstane v databázi společnosti Václav Čížek s.r.o. a DotMailer po dobu, kdy budeme využívat služby DotMailer pro emailový marketing nebo do doby, kdy sami požádáte o odstranění ze seznamu. To můžete učinit odhlášením prostřednictvím odkazu k odhlášení, který je obsažen v každém emailovém newsletteru, který Vám zasíláme, případně požádáním o výmaz ze seznamu přihlášených prostřednictvím emailu. Při žádosti o výmaz ze seznamu přes email, zašlete prosím tento email na adresu unsubscribe@filofaxlettsblueline.com a/nebo store@filofax.cz z emailové adresy, kterou jste zadali při přihlašování k newsletteru.

     

    Jak ukládáme Vaše osobní údaje

    Tyto webové stránky jsou hostovány Amazon Web Services (AWS) přes datové středisko se sídlem ve Frankfurtu. Veškeré AWS služby jsou v souladu s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR).

    Při auditu připravenosti na službu GDPR, odborníci na bezpečnost a dodržování předpisů potvrdili, že AWS má vhodná a účinná technická a organizační opatření pro zpracovatele osobních údajů k zabezpečení osobních údajů v souladu s GDPR.

    Chráníme bezpečnost Vašich informací během přenosu pomocí softwaru Secure Sockets Layer (SSL), který šifruje informace, které zadáte.

    Abyste si mohli být jisti, že Váš přístup na naše webové stránky je bezpečný, neměli byste s nikým sdílet Vaše přihlašovací údaje. Po dokončení používání webových stránek byste se měli odhlásit, zejména pokud by mohly mít k Vašemu počítači či zařízení přístup nějaké další osoby. To je důležité především v případě, že používáte nějaký veřejně přístupný počítač.

    Informace o platbě

    Pokud nakupujete naše produkty přes internet, Váš webový prohlížeč se připojí k webové stránce prostřednictvím SSL ("Secure Sockets Layer"). SSL je standardní průmyslový protokol pro šifrování přes internet.

    Veškeré Vaše osobní údaje jsou při své cestě internetem zašifrovány, do a z této webové stránky. Když je informace zašifrovaná, je zakódovaná mezi Vaším počítačem a naším serverem. Daná informace je dekódována, až poté, co ji bezpečně přijmeme. Je to rychlý a bezpečný způsob, který zajišťuje, že Vaše osobní údaje nemohou být přečteny nikým jiným. Avšak stejně jako u jakéhokoliv standardního emailu, budou emaily obsahující Vaše osobní údaje zaslané do nebo od Filofaxu zasílány v nezašifrovaném formátu.

    Vaše informace budeme uchovávat po dobu potřebnou pro jejich zpracování. Např. když nakoupíte na této webové stránce, můžete si založit účet nebo se přihlásit jako host. V obou případech budeme uchovávat informace vztahující se k Vašemu nákupu po dobu, která nám umožní zpracovat nebo odpovědět na jakékoliv reklamace, dotazy či připomínky. Informace také mohou být zachovány, abychom mohli neustále vylepšovat naše služby.

    Budeme aktivně revidovat informace, které uchováváme a bezpečně je vymažeme v okamžiku, kdy již není ze zákonných, obchodních či zákaznických důvodů nutnost je uchovávat.

    Šifrování

    Šifrování uložených dat se používá k zajištění, že citlivá data uložená na discích nejsou čitelná pro žádného jiného uživatele či aplikaci bez platného klíče. Používáme šifrování na straně serveru (SSE) využívající šifrování AES-256 od Amazon Web Services.

    Cookies

    Filofax webové stránky, emailové zprávy, a reklamy mohou používat "cookies" a další technologie jako jsou „pixelové tagy“. Tyto technologie nám pomáhají lépe porozumět chování uživatelů, říkají nám, které části našich webových stránek lidé navštívili, a zvyšují a měří účinnost reklam a webových vyhledávání. Informace od souborů „cookies“ a dalších technologií zpracováváme jako neosobní údaje. Avšak, do té míry, že IP adresy či podobné identifikátory jsou zákonem na ochranu údajů v Evropské Unii považovány za osobní informace, zpracováváme tyto identifikátory také jako osobní údaje. Z důvodu, že jsou neosobní údaje kombinovány s osobními údaji, zpracováváme tyto kombinované údaje jako osobní údaje za účelem dodržení těchto zásad ochrany osobních údajů.

    Zakázáním cookies ve Vašem internetovém prohlížeči znemožníte Filofaxu, či jiným třetím stranám, sledování jakékoliv části Vaší návštěvy jednotlivých stránek v rámci těchto webových stránek.

    Umožňujeme vymazání obsahu o zákaznících na vyžádání přes emailovou zprávu zaslanou na delete@filofaxlettsblueline.com a/nebo store@filofax.cz.

    Vyžádání kopie Vašich osobních informací

    Kdykoliv si můžete vyžádat kopii jakýchkoliv osobních údajů, které si o Vás FLB Group Ltd. a/nebo Václav Čížek s.r.o. uchovává. Kopii osobních údajů poskytujeme bezplatně.

    Tento požadavek musí být podán písemně a musí obsahovat následující:

  • Vaše jméno a korespondenční adresu.
  • Detaily Vašeho požadavku.
  • Jakékoliv detaily, které nám pomohou vyhledat informaci, která je předmětem Vašeho požadavku, např. odkaz na emailovou adresu, telefonní číslo, ...
  • Musíte také poskytnout:

  • Fotokopii Vašeho občanského průkazu, abychom si mohli ověřit Vaši identitu.
  • Váš podpis a datum zadání požadavku.
  • Pokud žádáte za jinou osobu, je požadována podepsaná plná moc od dané osoby. Váš požadavek prosím zasílejte na:

       Data Protection Manager
       FLB Group Ltd
       Thornybank Industrial Estate
       Dalkeith, Midlothian
       EH22 2NE
       United Kingdom

     

    a/nebo

       eshop Filofax.cz
       Václav Čížek s.r.o.
       Do Čertous 2620/11
       193 00 Praha 9
       Česká republika

     

    O serveru těchto webových stránek

    Tyto webové stránky jsou hostovány prostřednictvím Amazon Web Services (https://aws.amazon.com/compliance/data-privacy-faq/) přes datové středisko se sídlem ve Frankfurtu. Veškerý provoz (přesun souborů) mezi těmito webovými stránkami a Vašim prohlížečem je zabezpečený a zprostředkovaný přes HTTPS.

     

    Naši zpracovatelé údajů – třetí strana

    Ke zpracování osobních údajů naším jménem využíváme několik třetích stran. Tito zpracovatelé byli pečlivě vybíráni a všichni splňují podmínky výše zmíněné legislativy.

    Osobní údaje zpracovávané za účelem realizace Vaší objednávky a vedení uživatelského účtu, které jsou spravovány společností Václav Čížek s.r.o., jsou poskytovány společnosti FLB Group Ltd, a to za účelem zajištění programového vybavení včetně úložiště dat v rozsahu, v jakém nám své osobní údaje poskytnete. Pokud je to v souvislosti s realizací objednávky, dodáním a doručením zboží nutné, poskytuje společnost Václav Čížek s.r.o. Vaše osobní údaje dále partnerským společnostem za účelem provedení platby za zboží a dodání a doručení zboží prostřednictvím třetích osob zajišťující přepravu zásilek. Tito partneři nejsou oprávněni předávat Vaše osobní údaje třetím osobám.

    Osobní údaje zpracovávané pro ostatní účely společností FLB Group Ltd. jsou poskytovány společnosti Václav Čížek s.r.o. za účelem nabízení obchodu a služeb a šíření reklamy včetně zasílání reklamních sdělení elektronickými prostředky (zasílání newsletterů) a dále jsou poskytovány:

     Amazon Web Services   EU Data Protection
     Google Analytics   Privacy Policy
     DotMailer   Privacy Policy
     AWIN   Privacy Policy
     Agorapulse   GDPR
     GoPay   Bezpečnost

     

    Narušení dat

    Oznámíme jakýkoliv protiprávní únik dat z databáze těchto webových stránek nebo z databází našich zpracovatelů osobních údajů všem příslušným osobám a úřadům během 72 hodin od narušení, pokud je zjevné, že byly uložené osobní údaje ukradeny identifikovatelným způsobem.

     

    Správce údajů

    Správcem údajů těchto webových stránek je:

    Václav Čížek s.r.o., IČO: 034 40 478, vedená u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 231324, ve vztahu k osobním údajům zpracovávaným za účelem realizace Vaší objednávky, vedení uživatelského účtu a zasílání obchodních sdělení podle zákona č. 480/2004 Sb.

    FLB Group Ltd, registrovaná ve Skotsku s číslem společnosti: 7315, ve vztahu k osobním údajům zpracovávaným za ostatními účely.

     Adresa sídla FLB Group Ltd:
     30 Semple Street
     Edinburgh
     EH3 8BL
     United Kingdom

     

     Adresa kanceláře FLB Group Ltd:
     Thornybank Industrial Estate
     Dalkeith, Midlothian
     EH22 2NE
     United Kingdom

     

     Inspektor ochrany osobních údajů:
     Paní Julie Bryant, Manager
     Telefon: +44 (0) 131 663 1971
     Email: jbryant@flbgroup.com

     

     Adresa sídla Václav Čížek s.r.o.:
     Do Čertous 2620/11
     193 00 Praha 9 Horní Počernice
     Česká republika

     

    Změny v našich zásadách ochrany osobních údajů

    Tyto zásady ochrany osobních údajů se mohou čas od času měnit v souladu s legislativou nebo průmyslovým vývojem. O těchto změnách nebudeme naše zákazníky nebo uživatele webových stránek výslovně informovat, místo toho doporučujeme, abyste příležitostně kontrolovali tuto stránku, kde budou jakékoliv změny zásad uvedeny.